Bli bättre spelare, träna hemma

För att bli en bra fotbollsspelare krävs det en otroligt stor mängd träning, speciellt om man vill ta sig till elitnivå. Även om det inte är målet så är träning viktigt, och om man inte utövar sporten professionellt så kan det bli svårt att träna så mycket som behövs. Det är här ett hemmagym kan vara ett bra komplement.

Bygg ett hemmagym

Att träna hemma är både praktiskt och roligt. Det finns flera fördelar med att ha sitt gym hemma, tränar du ofta så slipper du restid genom att ha gymmet hemma.

 

Med enkla medel kan du skapa ditt eget hemmagym. På nätet kan du få några bra tips att tänka på av andra som har byggt ett gym hemma.

Det här behöver du

Innan du börjar bygga ditt hemmagym bör du fundera över vilka övningar du vill kunna göra och vilka redskap du vill ha. En annan viktig faktor är hur mycket utrymme du behöver. Du behöver inte många redskap för att komma igång, utan du kommer långt med ett gummiband, ett matta och en pilatesboll. Vill du ha ett mer avancerat gym så finns det många bra redskap att komplettera med. Det är bra att ha ett mjukt golv så att man kan göra övningar direkt på golvet, lägg gärna ut mjuka gymgolvmattor över hela golvet. Det är även bra att komplettera med en pilatesmatta för de övningar där man vill ha bra grepp.

 

Hantlar och vikter i olika tyngder är viktigt så att man kan göra övningar för olika muskelgrupper. Kettlebells är ett redskap som blivit populärt på senaste tiden och som är ett väldigt effektivt träningsredskap. Några kettlebells i olika tyngder är ett bra komplement till hantlar.

 

En träningsbänk är ett viktigt redskap för att du ska få ut det mesta av din träning, den är särskilt effektiv för hantelövningar. En träningsbänk behöver vara både stabil och ställbar, bra träningsbänkar i olika modeller hittar du på Gymkompaniet. Det är även bra om träningsbänken är enkel att flytta, så se gärna till att den har hjul. Ett annat bra redskap som inte kräver mycket plats är en stång för att göra pullups och chins, övningar som är väldigt effektiva.

Tänk på att

• Välj redskap som du tycker om så att du verkligen använder dem. Det är alltför många träningscyklar som används mer som klädhängare än som träningsredskap.

• Välj gärna redskap som går att använda till flera olika övningar.

• Gör ditt hemmagym till ett trevligt rum, på så sätt vill du tillbringa mer tid där.