Se till att hålla formen

För att vi ska kunna hålla vår form så gäller det att vi tränar. Kondition är färskvara och det kan räcka med ett par veckor för att den ska bli sämre än vad den var tidigare. Det gäller att vi underhåller vår kondition för att den ska vara som vi vill att den ska vara.

Det kan gå snabbare att rasera än att bygga upp en kropp. Så det gäller att man hitta sin form av träning för att regelbundet kunna hålla igång och behålla sin kondition. Cykling är ett bra sätt att förbättra sin kondition. Regelbunden cykling gör att din puls får arbeta och ge dig den konditions som du önskar. Efter ett tag så kanske du inser att triathlon är något som kanske skulle passa dig. Där ingår ju förutom cykling även löpning och simning. För att kunna utföra ett triathlon så bör du vara relativt vältränad.

Se till att du får den motion som du regelbundet behöver. Det kanske inte behöver bli elitidrottare inom triathlon utan det kan räcka att du ett par gånger i veckan ger dig ut och cyklar några pass. Har du inte cyklat allt för mycket innan så finns det bra tips att få på nätet. Allt eftersom du orkar mer så kan du utöka dina pass och kanske mer krävande cykling. Anta utmaningar från kamrater och vänner om olika cykelpass och på så sätt så får man något att tävla mot. Kanske det finns mindre cykellopp som du kan ställa upp i så du får mäta dig mot andra.