Så förbereder du dig inför en cykeltävling

Att cykla är ett bra sätt för dig att få motion i vardagen. Men att cykla är också en bra träningsform och om du vill ta det till nästa nivå kan du tävla i cykling. Om du har en cykeltävling framför dig kan du i det här inlägget läsa mer om hur du bäst förbereder dig inför det.

Införskaffa rätt utrustning

För att du ska kunna prestera bra på cykeltävlingen behöver du ha bra utrustning. Det viktigaste är att du har en bra cykel. Sedan behöver du också ha tillbehör såsom cykelhjälm, pump, cykelväska, lås, lampa och andra saker som är nödvändiga för att du ska kunna ta dig fram på cykeln. Du kan hitta det du behöver hos Cykloteket som har ett brett utbud på cyklar och tillbehör.

Träna inför tävlingen

Det är viktigt att du tränar inför tävlingen för att du ska kunna ta dig i mål. Beroende på hur lång sträckan är behöver du ha en viss mängd cykling i benen innan du tävlar för att det inte ska bli en chock för kroppen. Därför ska du försöka cykla så mycket och ofta du kan inför cykeltävlingen. I början räcker det med en kortare sträcka. Därefter kan du utöka.