Vid muskelinflammation - prova något kosttillskott

Muskelinflammation är inte roligt. Det gör ont, påverkar rörligheten och du kanske måste hoppa över dina träningspass, vilket påverkar både humör och hälsa. Det kan till och med påverka andra muskler än den du från början fått inflammationen i. Att behandla den hemma med ispåsar är krångligt och blött och att gå och få vårdande behandling tar tid och planerande. Du vill kort sagt verkligen undvika muskelinflammation!

Förebyggande behandling

När det gäller att förebygga muskelinflammation är det såklart viktigt att lyssna på kroppens signaler och inte träna för hårt eller ensidigt, eller utföra samma rörelse för många gånger. Gör det ont på fel sätt är det helt enkelt inte bra, smärtan är kroppens sätt att varna dig för att fortsätta så att du inte får långdragna besvär.

Ett annat sätt att minska risken för, och behandla muskelinflammation är att hitta lämpliga kosttillskott. Naturen är som bekant ett fantastiskt apotek när det gäller besvär i kroppen.

Preparat att prova

Det är väl känt att C-vitamin har en viktig roll att spela i immunförsvaret när det gäller bland annat inflammation. Ett bär som innehåller mycket C-vitamin är nypon, men de kräver tillagning för att vara goda att äta. Nypon i kapselform är därför ett smidigt alternativ. Magnesium är ett annat populärt kosttillskott för muskelhälsa.