En blick på årets Premier League

Det blev jämt i toppen utav tabellen av den Engelska förstaligan. Lite halvt oväntat hittar vi Chelsea på en förstaplats, med lag som Manchester City, Arsenal och Manchester United tätt bakom.

I årets Premier League-omgång blåste vinden i medgående riktning för det blåklädda Chelsea. I en jämn tabell var man det enda lag i toppskiktet som lyckades dra ifrån. I skrivande stund är Chelsea klara som mästare, hela 8 poäng före närmast nosande lag Manchester City.

 

Efter Manchester City hittar vi Arsenal som också stått för en produktiv säsong. Laget har 4 poäng upp till andraplatsen i ligan och 5 poängs marginal ner till Manchester United, som alltå placerade sig på en 4:e plats i sluttabellen. 

 

Det är för övrigt fortfarande underligt att se ett lag som Manchester United så pass långt ner i tabellen. En fjärdeplats i tabellen är långt ifrån dåligt, men för ett lag som vanligtvis radar upp seger efter seger, är det självfallet ett misslyckande med enbart en 4:e plats.

 

Det senaste åren efter Alex Ferguson-eran har varit tungt för de forna dominanterna Manchester United. Det är dock ofrånkomligt att det förr eller senare sker en förändring trots en välfungerande organisation och klubben ska snarare vara stolt över det den åstadkommit under åren, än bitter för att en sådan förändring skett.

 

Man har heller inte tappat den stora mängd trogna fans man besitter, trots sviktande resultat i tabellen, något som man bland annat kan mäta genom en fortsatt balanserad försäljning av supporterprylar under Manchester Uniteds fana.

 

Det bli intressant att se hur den kommande säsongen kommer arta sig. Denna säsong har varit en utav de intressantaste i den Engelska ligan på länge och på sätt och vis blev en vinst av ligatiteln för Chelsea precis vad Engelsk fotboll behövde för att hålla spänningen och konkurrensen uppe för framtiden.