Liverpool - ett klassiskt lag i Premier League

Det finns många framgångsrika fotbollsklubbar i den engelska ligan - Premier League. Få av dessa är dock så anrika och framgångsrika som fotbollsklubben från hamnstaden som bland annat, genom The Beatles, fostrat ett av tidernas största rockband - länge leve Liverpool!

Liverpool är ett minst sagt klassiskt lag i Premier League. Klubben grundades så tidigt som 1892 och har genom årens lopp sett en rad framgångar på det gröna slagfältet. Flest vinster har självfallet inträffat på hemmaarenan Anfield (tidigare Anfield Road) som älskas av lagets supportrar, både inhemska som internationella. Trots att laget inte tagit hem ligatiteln på bra många år nu (senast 1990) så kan det ändå stoltsera med hela 18 segrar från det förgånga, något som ytterst få andra engelska fotbollklubbar kan uppvisa.

Framgångsåren

Liverpool hade sina mest framgångsrika år under 70- och 80-talet, och 1984 var året då allt gick vägen för klubben, då man tog hem den anrika trippeln i engelsk fotboll, att vinna ligan, Europacupen för mästarlag och den Engelska Ligacupen.

Finanserna

Som supporter till Liverpool behöver man inte vara rädd för att klubben går på knäna och kämpar med ekonomin för att överleva. Nyligen (2015) utsåg Forbes Magazine klubben till den 8:e rikaste i världen med den nätta summan utav 982 miljoner dollar. Inte illa pinkat för en klubb som ändå haft det lite kämpigt rent spelmässigt under de senaste åren.

Många svenska fans

Av naturliga orsaker finns det väldigt mycket svenska fans som håller på diverse lag i Premier League, en liga där fart, styrka och finess är vanliga inslag på planen. Liverpool är ett utav de lag som lyckats erhålla en högre del procentuella fans från Sverige än genomsnittet och flera av dessa har någon gång besökt den heliga mark därpå Anfield står. Vill du själv sålla dig till en utav dessa finns möjligheten att boka både resa, boende som matchbiljetter genom det svenska sportresebolaget Go Sport Travel.

The Beatles

Det är självfallet svårt att nämna Liverpool, även i sportsammang, utan att kasta lite ljus på The Beatles. Bandmedlemmarna levde och blödde trots allt på denna plats under sina ungdomsår och om du besöker Liverpool för att kolla på fotboll, rekommendar vi även att insupa atmosfären som finns runt omkring på stadens gator och torg. Känna att du tar in ungefär samma intryck som en gång formade dessa musiklegendarer och kanske även besöka stadens Beatles museum.

Mer sevärdheter

Självklart så finns det mer sevärdheter i Liverpool om man är på plats. Självklart så är det mycket fokus på Beatles och fotboll men man kan göra en båttur på floden Mersey. Upplev Albert Dock och The Three Graces. Det kommer även finnas möjlighet att se Liverpools två katedraler från sjösidan.Varje heltimme så avgår båtturen från både Seacombes och Woodsides båda färjeterminaler. Turen tar 50 minuter och du kommer att få uppleva mycket från den UNESCO listade sjösidan.