Milan – säsongen 2014/15

Om förra säsongen var tung för AC Milan så går det den här säsongen aningen bättre, även om det är långt ifrån normal standard för ett lag som skall vara med i toppen.

 

Efter en bra inledning på säsongen med endast en förlust på de nio första matcherna har man under senhösten fallit tillbaka och ligger i dagsläget på en elfteplats med 20 omgångar spelade. Lite oroväckande är att Milanolaget är inne i en negativ trend. Senaste segern kom den 14 december hemma mot Napoli.

 

En liten ljusglimt i mörkret är att man de kommande 7-8 omgångar möter de fem lag som för närvarande ligger sist i Serie A. Enda riktigt svåra matchen är den borta mot Juventus nästa helg.

 

Förhoppningsvis kan man göra en lika bra uppryckning som förra säsongen när man gick från en tolfteplats till en sjundeplats och vann sju av de nio avslutande mactherna.

 

Flest mål i Milandressen i år har fransmannen, tillika nyförvärvet från Paris-Saint Germain, Jérémy Ménez gjort med åtta mål som tillsammans med japanen Keisuke Honda, med sex mål, stått för hälften av lagets mål hittills.