Senaste utrustningsnyheterna

Fotboll är en rolig och allsidig träningsform. Hoppa över gymmet ibland och samla istället ihop några kollegor eller kompisar och spela fotboll tillsammans, du behöver inte vara Zlatan för att ha kul på planen! Här listar vi några utrustningsnyheter som kan vara värt att kolla in inför träningen.

Skor

Bra skor är A och O i fotboll! Skavsår och blöta fötter ger ingen spelglädje. Satsa på ett par riktigt bekväma skor i ett vattenavvisande material som andas, så kan du spela året om. Funktion och komfort går såklart först, men ett par riktigt snygga skor gör träningen lite extra rolig. Idag finns en mängd färger och mönster att välja på. Tänk också på att olika underlag kräver olika sorts skor. Är det gräs eller grus? Även löpträningar ingår så ett par rejäla löparskor kan också vara bra att införskaffa. Det kan vara bra att ha några skor och strumpor att alternera mellan särskilt om man ska spela många matcher under en helg eller deltar i någon form av cup, byt mellan matcherna och låt skorna torka till ordentligt särskilt under de regnigare dagarna. Har ett skavsår väl börjat utvecklas är det svårt att stoppa även om det finns många bra skavsårsplåster att använda sig av idag.

Är du osäker på om du vill köra trendigt eller retro? Inspireras av den här artikeln om de 10 snyggaste fotbollsskorna genom tiderna!

Skydd

Skydd är också ett viktigt köp för fotbollsspelaren. Många som spelar på hobbynivå tänker att de bara gör det för skojs skull, och att det inte blir så hårt. Men det går att skada sig ändå. En fot som slinter i vått gräs eller en hård boll på knät kan orsaka långvariga problem, till och med sjukskrivning. Så ta hand om dig och skydda anklar och knän! Välj benskydd med bra passform som inte skaver runt på benen. Ett par med GuardLock-funktion håller kvar skydden hela matchen. Tänk också på att välja ventilerade skydd som andas bra.

Även regelbunden träning på sidan om fotbollsträningarna för att träna upp både knän och anklar är en god idé, det är alltid bra att ligga ett steg före och förebygga även här.  Du vill att din kropp ska kunna orka länge, även sedan du slutat spela fotboll. 

Andra bra-att-ha-saker

  • En bra välpumpad boll i rätt storlek och tyngd gör att spelet går som en dans
  • Om du står i mål - ett par sköna och stötdämpande målvaktshandskar, även här gärna ett par att växla mellan om du kör fler matcher på raken. 
  • Vattenflaska med praktisk drickpip för vätskepausen
  • Om du vill vara varmt klädd medan du värmer upp kan du välja långbyxor och vindtät jacka. Även om du spelar i shorts är det bra att hålla sig varm före och efter spelet, särskilt under vintersäsongen då det är lätt att dra på sig en förkylning eller sträckning.

Beställ de här och andra av de senaste nyheterna inom fotbollsutrustning på Sportamore som säljer det mesta inom fotboll och andra sporter.