Tottenham Hotspur och Premier League

Tottenham Hotspur är ett engelskt fotbollslag hemmahörande i norra London. De är mest kända för sin rivalitet med Arsenal från samma område. Matcherna dem emellan kallas för "North London Derby" och är mycket uppmärksammade. Hemmamatcherna spelas på nybyggda Tottenham Hotspur Stadium som invigdes säsongen 2018/19. De var det första laget som vann dubbeln, alltså Premier League och FA-cupen under en och samma säsong. I nutid har framgångarna varit färre.

Tottenham i Sverige

Trots avsaknaden av titlar på senare år har Tottenham ändå en stark fanskara i Sverige. Kända profiler som Peter Forsberg och Erik Niva är uttalade Tottenham-fans. Kanske är det spelare som Harry Kane och tränare som Jose Mourinho som är anledningen? Vill du också visa ditt stöd för Tottenham kan du börja med att beställa en matchtröja. Dessa kan du hitta här till bra och överkomliga priser.

Champions League final

Tottenham chockade alla när de år 2019 lyckades ta sig hela vägen till Champions League final. På vägen dit gjorde de en chockvändning mot holländska Ajax i semi-finalen. Dock räckte det inte hela vägen utan Liverpool kunde vinna med klara 2-0. Årets ligasäsong 2020 blev något av en besvikelse och Tottenham lyckades inte säkra en Champions League-plats. Istället får de kommande år spela i Europa League.