Tung period för Milan

Med tanke på Milans ställning och historia i fotbollsvärlden som ett av det verkligt klassiska storlagen så kan man nog med grund påstå att man för närvarande är inne i en tung period i klubbens historia.

Inget Europaspel

I den senare delen av maj i år så stod det klart att Milan nästa säsong missar spel i Europacuperna. Att ett lag av Milans dignitet missar spel i Champions League någon säsong, det kan man acceptera, då inte alla säsonger går som man tänkt det. Men att även missa spel i Europa League, det är helt enkelt inte ett godkänt resultat för ett av Europas bästa klubblag genom tiderna.

Hyfsad serieinledning

Milans höst har hittills sett ganska lik ut som föregående säsong där man efter 13 spelade matcher ifjol hade en poäng mer än man har denna säsong. Det man dock verkar kunna se redan nu är att det inte kommer att bli någon ligaseger denna säsong heller. Ser man på fotbollsexperternas tips samt dagens tabelläge så verkar det mest rimligt att Milan borde kunna klara av att ta en tredjeplats om man håller ihop spelet under hela säsongen. 

 

I dagsläget så ligger man bara två poäng bakom tredjeplacerade Napoli som är det lag som närmast skuggar de två suveränerna Juventus och Roma. Och det är just på grund av att dessa två lag sett så oerhört stabila ut som vi inte tror att Milan kommer att ha någon chans på Scudetton denna säsong.

 

På de inledande 13 matcherna har dessa två lag 11 respektive 10 segrar och som det sett ut åtminstone för Juventus hittills så verkar man även kunna komma gå långt i Champions League - där man bland annat slagit Malmö FF i gruppspelet.