Inomhusträning

Det är lika viktigt för unga fotbollsspelare att träna upp sina muskler på gym som det är att springa på planerna, särskilt för att stärka musklerna i kroppen och i benen då en fotbollsspelare gör ganska många tvära kast och snabba riktningsförändringar.

 

Området runt knän och vrister är givetvis viktigt och att lägga till extra fyspass såsom knäböj, frontböj, bänkpress, marklyft, rodd och bålstyrka är bra för att förstärka utomhusträningen och löpningen. Att sedan kombinera allt detta med spel och passningsövningar gör träningen komplett. 

 

Som fotbollsspelare är det alltid klokt att kombinera sitt spelande med styrkeövningar, dessa kan man lika gärna göra hemma mellan träningarna om det inte finns träningspass eller gym som innehåller detta i laget. Det behövs inte alltför många redskap för att klara av övningarna på ett tillfredsställande sätt, några hantlar räcker långt.

 

Börja göra benböj hemma med fria vikter, börja med lite mindre vikt och fler repetitioner för att eftersom öka vikten fast då med färre repetitioner. Bänkpress kan man också göra med samma upplägg. En fotbollsspelare strävar knappast efter att bli en muskelknutte men grundstyrkan i musklerna är viktiga då det är ett fysiskt ansträngande spel. Det råder ett starkt samband mellan kondition och styrka och det är långa spelintervaller per match.